1

USA börjar övervaka fildelare

Amerikanska internetleverantörer kommer från årsskiftet att börja övervaka illegal fildelning.
Det är enligt ett nytt projekt som har namnet Copyright Alert System kommer att sättas i drift inför årsskiftet i USA. Projektet går ut på att övervaka trafiken och utfärda en varning till de som ägnar sig åt olaglig fildelning.
Upp till sex varningar kan användaren få till sig för sig att sluta med sina aktiviteter, efter det har internetleverantörerna rätt att stänga av internetkopplingen eller begränsa åtkomsten. Internetleverantörer som kommer att införa denna övervakning vid årsskiftet är AT&T, Cablevision, Comcast, Time Warner Cable och Verizon.
Jill Lesser på Center for Copyright Information, den grupp som ligger bakom den nya aktionsplanen säger:
Vi är ganska säkra på att den nya aktionsplanen kommer att införas innan årets slut. Tanken är att de varningar som internetanvändarna får ska upplevas som utbildning i upphovsrätt, inte som en bestraffning, säger
Det tekniska systemet har utarbetats under fyra år och har fått Barack Obamas stöd efter påtryckningar från Hollywood.

En kommantar än så länge.

  1. DJX skriver:

    Jag tror AT&T , Cablevision , Comcast , Time Warner Cable , Verizon kommer tappa rejält med kunder tack vare detta vilket kommer försämra Usa ekonomiska kris ännu mera sen kommer de pressa omvärlden på att införa detta det är ju en sak som är säker.

Skriv en kommentar