2

Undersökning: Fildelare köper mer musik

Enligt en ny omfattande amerikansk/tysk-undersökning visar på att fildelare i snitt köper 30 procent mer musik än de som inte fildelar.

Undersökningen vid namn Copy Culture Survey har genomförts av den oberoende organisationen American Assembly som återfinnes på Columbia University i USA.

Den bygger på tusentals telefonintervjuer av personer i både USA och Tyskland. Från förhandstitt kan man se en hel del intressanta detaljer kring hur fildelare konsumerar musik, både olagligt och lagligt, i de båda länderna.

En av det man funnit är att de personer som säger att de ägnar sig åt fildelning inte helt oväntat har en större musiksamling än de som inte fildelar. Det visar sig även att de som fildelar olagligt även köper musik på laglig väg i långt större utsträckning än de som inte fildelar.

Läs mer här eller här.

2 kommentarer än så länge.

  1. Billy G skriver:

    Men seriöst, ha inte massa länkar i din text som bara länkar till tomma sidor eller upprepningar på saker på bloggen, länka till undersökningen osv istället.

    Andra artikeln jag stör mig någe enormt på pga länkar som inte länkar någon stanns dit jag vill utan bara tillbaka till bloggen.

  2. […] så påvisar rapporten något som andra rapporter ej visar, nämligen följande: De som fildelar köper varken mindre eller mer musik än de som inte […]

Skriv en kommentar