1

Tor-nätverket spammat med DMCA anmälningar

Under en 20 dagars period erhöll Tor-nätverket 190 stycken DMCA anmälningar, anmälningar enligt lagen om Digital Millennium Copyright Act som ger upphovsrättsinnehavare möjlighet att anmäla företag och organisationer som tillåter eller möjliggör att upphovsrättsinnehavares verk kan spridas. Mängden anmälningar är enormt stort och skälet till anmälningarna beror på att upphovsrättsinnehavare anser att surfare har kunnat använda Tor-nätverkets servrar för att anonymt ladda ned upphovsskyddat material från Bittorrentsidor.

Tor-nätverket har funnits en lång tid på Internet och dess tjänst är framtagen för att kunna erbjuda personer att fritt och anonymt kunna surfa på Internet, helt utan censur. Den senaste tidens anmälningar är ett stort bakslag för Tor-nätverket då de ISP, Internet Service Provider, som normalt får in anmälningar ofta stänger av sina kunder redan efter en eller ett par anmälningar. 190 stycken anmälningar innebär att ett stort antal upphovsrättsinnehavare är missnöjda med att deras upphovsrättsskyddade verk kan spridas genom Tor-nätverket.

I dag är det vanligt att använda någon av de anonymiseringstjänster som finns på Internet, framförallt för de som laddar hem upphovsskyddade verk som filmer, spel eller program. Dessa anonymiseringstjänster, till skillnad från Tor-nätverket, är avsedda att hantera stora mängder data men eftersom det kostar runt 50 kronor per månad för att använda deras tjänster så väljer många att utnyttja Tor-nätverket och deras gratistjänst för anonymt surfande.

Inom Tor-nätverket är man bekymrade, detta var inte alls vad anonymiseringstjänsten var avsedd för utan den riktade sig till personer som ville surfa anonymt utan censur. Nu finns det stora risker att den senaste tidens händelser kommer att drabba de personer som denna tjänst ursprungligen var framtagen för.

Källa: orrentfreak.com/tor-servers-bombarded-with-bittorrent-dmca-notices-110502

 

En kommantar än så länge.

  1. Harlekin33 skriver:

    Människor i framtiden kommer inte kunna få ha politiska åsikter ifred utan att riskera allvarliga repressalier! (Läs Diktatur)

Skriv en kommentar