3

Swebits stängs ner

2011-03-01 · Taggar: , ,

Swebits som var en av Sveriges främsta fildelningssidor och har, fram tills idag, spridit en stor del av svenska program och filmer till slutanvändare.

Efter mer än sex år stängdes sidan ned, till följd av minskade intäkter och hårdvarufel. Swebits har genom åren drabbats av flera bakslag, bland annat då polisen, på order från USA, bar iväg på servrarna från leverantören PRQ.

Följande meddelande kan läsas på Swebits:

† 28 februari 2011

Som vi alla vet har allt en början och ett slut. Detta är slutet för Swebits och dess existens i sin nuvarande form. Det har varit vilda spekulationer under det gångna dygnet, både hoppfulla och mindre hoppfulla om vår framtid.

Under söndagskvällen och natten blev våra servrar återigen hårt utsatta av en DDoS-attack. När DDoS:n avtog väntade vi på att få igång sidan igen, men då visade det sig att någonting annat var fel. Vi har haft kontakt med vår leverantör under dagen som meddelat oss att det troligen rör sig om ett hårdvarufel. Eftersom dessa står utomlands uppstår vissa praktiska problem med att åtgärda problemet, inte bara ekonomiskt och tidsmässigt.

Vi har också dragits med donationsproblem ända sedan staffbytet. Detta har, i samband med nedläggningen, också spelat en stor roll för att inte vilja driva verksamheten vidare i sin nuvarande form, eftersom uteblivna donationer är ett teken på att användarna inte har velat se sidan överleva.

Det har varit ett nöje att få vara delaktig under en del av Swebits tid och ha möjlighet att påverka Sveriges bästa tracker. Vi vet att det kommer att vara svårt att fylla det tomrum som Swebits lämnar efter sig, men det är inte omöjligt att ersätta oss. Ta hand om er där ute vad som än händer i framtiden!

Det är med sorg i våra hjärtan vi stänger Swebits

Läs även: Överklassen, Feber, CS, CS2

3 kommentarer än så länge.

  1. Fredrik skriver:

    Detta är ju fruktansvärt tråkiga o hemska nyheter! Kunde inte användarna ens få en förvarning och 1 månad på sig att verkligen bevisa hur uppskattad Swebits verkligen var?! Då har iaf jag bidragit med en större donation, de tror jag att fler än jag hade gjort om de bara visste hur illa det var. JAG HOPPAS ATT SWEBITS ÅTERUPPSTÅR IGEN O DE E SNART, FÖR DE VA KLART DEN BÄSTA TORRENT SIDAN PÅ NÄTET! Mvh
    En besviken Swebits användare

  2. Anders skriver:

    Håller med Fredrik om att det var de sämsta nyheter man fått på länge samt att Swebits är(var) den bästa torrenttrackern på nätet! Skulle också donerat mer om detta var problemet. Hoppas att ni återkommer på något vis! Annars stort tack för den tid som varit :)

  3. […] 2010 som hen, boende i Sala, illegalt ska ha laddat upp filmer och tv-serier via fildelningssajten Swebits. En del av filmerna ska ha gjorts tillgängliga innan de släppts […]

Skriv en kommentar