0

Social fildelning med Kicksend

Detta inlägg tillhör en serie där vi testar olika cyberlockers eller fildelningstjänster som det också kallas. Denna gång testar vi Kicksend som erbjuder användare att dela filer lätt och enkelt.

Kicksend skiljer sig från Ge.tt som vi testat tidigare genom att på Kicksend så måste du ange vem du skickar filen till samt att du måste skapa ett konto hos Kicksend innan du kan ladda upp någon fil. Som tur var så är det enkelt med hjälp av Facebook att skapa ett konto.

En intressant sak med Kicksend är att de anammat gamification på så sätt att du får mer lagringsutrymme att nyttja om du exempelvis skickar en bild till en vän inom fem minuter eller om du använder dess Desktop App så får du 200MB extra lagringsutrymme.

När vi laddar upp en fil så får vi nästan 5 MB / sek vilket får avses bra. Väljer vi dock att skicka samma stora fil två gånger så laddas den upp varje gång, det sker således ingen verifiering innan uppladdning om filen redan delats.

Precis som hos Ge.tt så finns det ett antal betalningalternativ:

  • Basic ger dig 5GB per månad och möjlighet att lagra filer i 10 dagar för 33 SEK / månad
  • Plus ger dig 10 GB per månad och filerna lagras i max 90 dagar, du får även privata URL:er för 66 SEK / månad
  • Pro ger dig 30GB/mån samt 120 dagars lagring. Privata URL:ar samt statistik
  • Och med Unlimited får obegränsat med utrymme och 120 dagars lagring samt privata URL:ar och statistik för 334 SEK / mån
Kicksend använder också Amazons molntjänster precis som Ge.tt men verkar dock använda dess snabbaste tjänst CloudFront vilket gör att nedladdning går snabbt från alla världens håll.

Kicksend betyg

Det är svårt att jämföra Ge.tt med Kicksend eftersom det är som att jämföra äpplen med päron. Men pga snabb nedladdning från både Europa och USA med hastigheter på 5 MB / sekund så får Kicksend också 4 av 5 i betyg.

 

Skriv en kommentar