6

Polisen slog till mot XNT.NU

Polisen gjorde ett tillslag mot ägarna bakom XNT.nu i Tisdags. Två män i 20-årsåldern greps i Borlänge för deras inblandning i fildelningssajten XNT.nu och även en man från Stockholm hämtades in på förhör under Onsdagen då nya uppgifter framkom efter förhör med männen från Borlänge.

Fredrik Ingblad, kammaråklagare och specialist på immaterialrätt säger till DN:

Vi tror att männen har administrerat och skött sidan tillsammans.

Sajten stod fysiskt placerad i Tyskland och är nu nerstängd.  Sajten hade omkring 15.000 användare och innehöll runt 30.000 torrents. Polisen uppger att inga mer gripande är aktuella just nu.

Insatsen var ett samarbete mellan polisen i Göteborg, Stockholm och Borlänge. Anmälan gjordes av Svenska Antipiratbyrån.

Fråga: Någon som har en kopia av anmälan? Kommentera i så fall!

[ad#ad-2]

6 kommentarer än så länge.

 1. […] Detta maraton kommer att hålla på ett bra tag till, inte minst med benägen hjälp från lagstiftare. Piratkopiering, fildelning, remixkultur och så vidare, har egentligen “vunnit”, både moraliskt och i praktiken. Men ändå får det där oskicket fortsätta. […]

 2. Starsystem skriver:

  Var det nåt speciellt med xnt.nu? Demonoid är ju större och mer känd!

 3. Anders Troberg skriver:

  Då är det ju i alla fall en jäkla tur att det finns långt gångna planer på att stänga ner polisen i Borlänge. Ska de bete sig så så klarar vi oss bättre utan dem.

  Finns det tillräckligt många pirater i Borlänge för en demonstration mot polisen utanför polishuset?

 4. WHIG skriver:

  Anders Troberg: Polisen skiter i några datanördars demonstration. Alla som fildelar är, eller åtminstone bör, vara medvetna om riskerna. Om xnt gör misstaget att inte ens tunnla sin trafik får dom skylla sig själva. pulchi är ju även en kille som vill synas överallt och blir nog upphetsad av att sitta i staff med tanke på hur många sidor han hoppat runt på, klart han blir intressant.

  Starsystem: Demonid har antagligen tänkt mer på säkerheten än vad xnt har.

 5. Anders Troberg skriver:

  Vad polisen tycker är ointressant, det är inte de som man vill påverka med en sådan demonstration. En demonstration är som en paneldebatt, det är inte motståndaren man vill övertyga, det är åhörarna.

 6. Sluggo skriver:

  haha så löjligt. skall man stoppa filderlarna så skall man ta ” bossen först” dvs torrentleech. det är ju världens största tracker, men de vågar dom inte eftersom den ägs av maffian..

  alla grisar gör om gör rätt :)

Skriv en kommentar