3

Olaglig fildelning minskar

2011-10-09 ·

Intresseorganisationen Musiksverige släppte nykligen en rapport som påvisar att illegal fildelning minskar i Sverige.

Nedladdningen av musik har minskat med 9 procent under det senaste året. Totalt är det ungefär 2,5 miljoner svenskar som streamar musik. Av dem är 800 000 betalande.

Musiksveriges vd Elisabet Widlund säger:

– Den långsiktiga trenden är en stark ökning av laglig streaming samtidigt som vi ser en minskning av illegal fildelning och nedladdning.

Källa

3 kommentarer än så länge.

 1. Menar dem att när det kommer lagliga alternativ som fungerar så slutar folk fildela. Är inte det en del av budskapet ”vi” har försökt förmedla i flera år? :D

 2. Zidz skriver:

  Håller med Nicklas.

  Hoppas verkligen lobbyisterna ser verkningsgraden av att acceptera och ta till sig ny teknik… Och inte ställa orimliga krav _hela tiden_ i avtalen när det gäller lagring, kryptering, utrustning osv.

 3. Johnny skriver:

  Tog sin tid, men tror de flesta inom musikbranchen idag fattat att det är Spotify och liknande de ska satsa på. Då upplever jag nog filmbranschen som mer efter.

  Dock är det såklart de största skivbolagen som tjänar bra på Spotify, massor av mindre bolag har hoppat av pga hur det är fördelat.

  En sak jag ofta undrat är hur dessa 99 spänn verkligen fördelas. Säg att man till exempel nästan bara lyssnar på en ”smal” musikstil som till exempel dödsmetal där, då är det högst troligt att man ändå sponsrar de stora bolagen… (de är ju även delägare)

  Samtidigt som man tycker att man är duktig och betalar, men de pengarna går knappast till de bolag och artister man kanske vill sponsra.

Skriv en kommentar