2

Microsoft SkyDrive ska utmana Dropbox

Skydrive som är lagringstjänsten från Microsoft har fått en rejält upplyft med den nya versionen som just släpptes. Du får gratis 7 GB lagringsutrymme via Skydrive och mjukvara finns att ladda hem till Windows, Mac OS X samt mobiler såsom iPhone och Windows Phone.

Redan tidigare så kommer du även åt filerna via ett webbgränssnitt där du även kan dela ut mappar med olika behörigheter. En funktion som vi gillar lite extra är möjligheten att skapa Word-dokument direkt via webbgränssnittet och även titta på Word-dokument utan behov av att ha Microsoft Word installerat. Tyvärr så verkar gränssnittet ej uppdateras i realtid då vi lägger till eller ta bort filer och måste då ladda om sidan.

Vi finner det även möjligt att kommentera filer samt ”tagga” personer som förekommer på foton som vi laddar upp och delar ut. Du måste dock ha ett Microsoft Live-konto (samma som SkyDrive) för att redigera utdelade dokument, dock behövs det inte något konto för att visa.

Priser är enligt följande:

  • SkyDrive +20 – 69 kr/år för 20 GB totalt
  • SkyDrive +50 – 173 kr/år för 50 GB totalt
  • SkyDrive +100 – 347 kr/år för 100 GB totalt
Dropbox kostar 1340 kr / år för 100 GB så SkyDrive är betydligt billigare.
Skärmdumpar:

Mapp via appen

Dela en länk på olika sätt

2 kommentarer än så länge.

  1. […] till 16 TB kan köpas extra. För 100 GB så tar Google 403 kr / år vilket är lite dyrare än Microsoft SkyDrive men billigare än […]

  2. Mikko skriver:

    dom sänkte från 25GB till bara 7GB

Skriv en kommentar