0

Laddar inte tjejer ner från nätet?

I måndags så lanserade DN sin nya tidning och inledde kulturdelen med ett stort reportage om en ny undersökning från Cybernormer gällande fildelning på The Pirate Bay.

Det framgår bl.a.

– Unga killar skaffar sig anonymitetsskydd och fildelar, hämtar ner från det globala nätverket. Väldigt många, visar vår studie, använder sneakersharing – alltså usb-minnen, cd-skivor och mobiltelefoner, metoder som är mycket svårare att spåra än bittorrent-tekniken eller peer to peer som The pirate bay använder. Det verkar vara en krympande grupp människor som tankar ner från det globala nätet, men man bygger lokala nät i stället, säger Måns Svensson, forskare på Cybernormer som tillsammans med kollegan Stefan Larsson lägger fram resultatet av studien runt ett ovalt bord på rättssociologiska institutionen, inhyst i en korridor på det som en gång var Lunds lasarett.

Fler tidningar har även snappat upp nyheten såsom Expressens och Torrentfreak. Vidare framgår det i undersökningen att 93,8 procent av de som svarat i undersökningen angett att det är män vilket är en klart anmärkningsvärd siffra.

I projektet är Måns Svensson är forsknings­ledare och ingår gör även Stefan Larsson, Kari Rönnkö, Marcin de ­Kaminski, Johanna Alkan Olsson samt Håkan Hydén. Bland samarbets­partner finns också ­Ericsson AB.

Läs mer på Cybernormer.se

Skriv en kommentar