1

Kim Dotcom släpps mot borgen

Grundaren bakom fildelningssajten MegaUpload, Kim Dotcom har nu släpps mot borgen i Nya Zeeland. Att han nu blivit beviljad borgen är för att domaren inte tror att han kommer att fly.

Enligt myndigheterna i Nya Zeeland har Kim 59 olika kredit- eller bankkonton registrerat i 13 olika namn, men enbart 21 av uppges vara giltiga. Kims tidigare efternamn var Schmitz, men han har även figurerat under namnen Kim Vestor och Kim Tim Jim Vestor.

Det skulle även inte hjälpa för Kim att fly till Tyskland eller Finland där han också har pass för dessa länder skulle lämna ut honom.

Amerikanska myndigheter kräver att Kim överlämnas till USA.

Myndigheterna i Nya Zeeland har tidigare beslagtagit miljontals dollar i investeringar och tillgångar som ägs av Kim, inklusive lyxbilar och konstverk.

Inlägg sponsrat av projektorlampa

En kommantar än så länge.

  1. gnue skriver:

    Är det inte någon som undrar varför det inte finns mer detaljerad information om vilka som har gjort anmälan. För mig räcker inte ”myndigheter” som svar. Jag vill ha direkt information om vilka som vill störta den här typen av verksamhet. Det finns inget utrymme för diskussion annars, är det så det ska vara?

Skriv en kommentar