7

Filmbolag anmäler 15-åring

En 15-årig fildelare ladda hem upphovsrättsskyddad film och gjorde den sedan tillgänglig för andra fildelare vilket fick filmbolagen att se rött.

Fredrik Ingblad som är kammaråklagare vid internationella åklagarkammaren säger att det rör det sig om ett 30-tal filmer som 15-åringen ska ha gjort tillgängliga för allmänheten via sin dator. Han ska dessutom ha framställt ett flertal exemplar av de aktuella filmerna.

Straffskalan för brott mot upphovsrättslagen går från böter till fängelse i upp till två år. Men med tanke på den misstänktes låga ålder räknar dock åklagaren med enbart böter vid fällande dom.

Flera internationella filmbolag står bakom anmälan mot 15-åringen och de företräds nu av Svenska antipiratbyrån.

Källa: GP

7 kommentarer än så länge.

 1. atos skriver:

  Låter sunt att förstöra en ung människas liv p.g.a. omåttlig girighet.

 2. Harlekin33 skriver:

  Synd att inte 15-åringen använde sig av VPN så hade han sluppit problemet!

 3. […] Fildelning.se kan man läsa om att en 15-åring i Göteborg har blivit misstänkt för upphovsrättsbrott. […]

 4. […] för att ha tillgängliggjort ett trettiotal filmer. GP skriver en kort notis. Några få bloggare kommenterar. Invid GP:s artikel kan man svara på frågan om man laddar hem olagligt på nätet. En […]

 5. […] och regionskodningar. Jag skulle kunna — statistiskt sett — se ut som den värsta av alla fildelare tänkbara, om jag skulle ge mig på ett projekt att ladda ner alla titlar jag äger för […]

 6. Piraten skriver:

  Tycker det stinker om Reinfeldt nu, som sa att ingen tonåring ska jagas för lite fildelning…..

Skriv en kommentar