0

Fildelare utsätts för utpressning

2011-06-07 · Taggar: ,

I piratkopieringens spår dyker nya affärsidéer och skygga verksamheter upp i bakvattnet. I USA står stämningarna mot fildelare som spön i backen och under de senaste två åren har 175 000 anmälningar kommit in. Detta har skapat en lukrativ marknad för några mindre seriösa advokatbyråer att tjäna stora pengar på att skrämma och hota påstådda fildelare med stämning om de inte betalar in ett angivet bötesbelopp.

Nu har man gått så långt att man till och med lurar fildelare att ladda ned filer som har namngivits efter populära musikalbum men som innehåller filmer av sexuell karaktär. Därefter har filmbolaget, genom advokater, spårat fildelarna och kräver nu skadestånd för att de spridit filmer med sexuellt innehåll, som inte alls var det som fildelaren trodde sig ladda ned. Man hotar med en rättstvist och kräver de utsatta på böter motsvarande 1 875 dollar för att inte lämna in en stämning till rätten. Om fildelarna inte betalar ökar beloppet till 3 375 dollar efter ett par veckor.

Nu tror man att flera fallit offer för denna typ av utpressning och har valt att betala för att slippa rättsprocesser där man hotas med hundratusentals dollar i skadestånd.

Källa: torrentfreak.com/u-s-p2p-lawsuit-shows-signs-of-a-pirate-honeypot-110601

 

Skriv en kommentar