1

En personlig tjänst ledde till gripandet av Maven

2011-05-05 · Taggar: , , , , ,

Nu har information om hur gripandet av Geremi Adam och hur hanteringen av rättsfallet gick till, som senare ledde fram till en händelsekedja som innebar att Geremi Adams dömdes och senare dog, offentliggjorts genom Wikileaks avslöjanden. Geremi Adam, mer känd som ”Maven” och som ingick i gruppen scenen, greps av polisen, som en personlig tjänst till en tjänsteman inom filmindustrin, för ett brott som inte, enligt Kanadas lagar, var ett brott.

Maven är kultförklarad inom sin genre och många ansåg att han var det största inom filmreleasegruppen Scenen, som är ett världsomfattande nätverk bestående av hemliga medlemmar som tillsammans för ut piratkopierade filmer på nätet, ofta redan samtidigt som filmen gick upp på bio.

Under åren 2004-2006 släppte Maven och Scenen några av de mest perfekta Telesync-versioner som någonsin gjorts på Internet, men plötsligt så upphörde publiceringen av nya filmer tvärt år 2006 och orsaken var att Maven blev arresterad. Det visade sig dock snart att det som han arresterades för inte var ett brott i Kanada, han hade filmat på en biograf, och han släpptes därför omgående på fri fot. Det tog dock inte mer än en månad tills han åter igen greps och denna gång dömdes han till fängelse. Många har frågat sig hur det kommer sig att han åter igen kunde gripas och nu dömas för ett brott som inte existerade i Kanada en månad tidigare, men nu har Wikileaks publiceringar av diplomatbrev gett alla frågande svaret, gripandet skedde som en personlig tjänst efter påtryckningar från amerikanska filmindustrin. Maven, som blev djupt deprimerad i fängelset, började använda droger för att dämpa sin ångest och kort efter hans frisläppande dog han genom av en överdos.

 

En kommantar än så länge.

 1. jeffer skriver:

  Viktigt lyfta fram detta!

  Det har pågått länge, pågår just och kommer att fortsätta i ökande skala.

  Exakt samma och liknande saker kan hända i Sverige – om det inte redan gjort det. Upphovsrättslobbyn och den amerikanska ambassaden har ett enormt genomslag i justitiedepartementet där de är enda input i immaterialrättsliga frågor.

  Liknande inflytande finns inom polisen och bland åklagare och domare, som Pirate Bay rättegången visar. Men det synliga är bara toppen på ett isberg.

  De senaste husrannsakningarna är bara början. Ett krig mot vanliga svenssons för att ställa sig in hos främmande makt.

Skriv en kommentar