1

Dagsböter för fildelning av musik över DC++

2012-03-07 · Taggar: , ,

Idag kom domen mot den man som anklagades för att ha delat ut 3,900 låtar över DC++. Domen blev villkorlig samt 40 dagsböter.

Domskäl:

Gärningen har inte utgjort något led i en organiserad verksamhet och inte heller bedrivits i något kommersiellt syfte. Något vinstmotiv har således inte förelegat. Den i målet aktuella fildelningen kan dock inte, med hänsyn till antalet musikstycken, anses ha varit av begränsad omfattning.

DC++ är den tjänst som flest har blivit åtalade för eftersom det är rätt lätt att lokalisera och sedan styrka att ett brott begåtts. Mannen hade inte erkänt men han hade sagt att han skulle acceptera en villkorlig dom om bötesbeloppet inte blev för stort.

Om domen skall överklagas skall detta ha gjorts senast den 28 Mars.

Förundersökningsprotokoll, Domen

En kommantar än så länge.

  1. […] Piratpartiet intervjuas gällande fildelningsdomen i Östersund 2012-03-12 · Taggar: Jan-Olof Flink, Piratpariet, SVT, SVT Mittnytt var addthis_product = 'wpp-264'; var addthis_config = {"data_track_clickback":false,"data_track_addressbar":false,"ui_language":"sv"};if (typeof(addthis_share) == "undefined"){ addthis_share = [];}Jan-Olof Flink från Piratpartiet intervjuas av SVT Mittnytt gällande fildelningsdomen som vi nyss skrev om: […]

Skriv en kommentar