2

Copyswede inför ny kopieringsavgift

Organisationen Copysweden vill införa en kopieringsavigft och om den införs kommer den att gälla från 1 april 2011. Denna kopieringsavgift kommer att drabba dem som säljer USB-minnen eller externa hårddiskar. Redan sedan tidigare så finns det en extra avgift för mp3-spelare, dvd-spelare och cd-spelare.

Stefan von Stein som är marknadsdirektör på Dustin är skeptisk till att det blir fler produkter som beläggs med avgifter då detta bl.a. leder till snedvriden konkurrens då vissa leverantörer säljer direkt från lager utomlands som ej omfattas av denna kopieringsavgift.

Sweclockers forumet så skriver man att det är lätt att kringgå detta då det finns butiker som specialiserat sig på att kringgå dessa avgifter.

Följande tabell kommer att användas enligt Copyswede:

Hårddiskar med mindre än 80 gigabyte kostar det 1 kronor/gb
I spannet 81-250 gigabyte kostar det 120 kronor
Är det mer än 250 gigabyte kostar det 160 kronor

Andra som bloggar om detta: Tkj, Per Pettersson.

Uppdatering: Läs även på Copyswede.se

2 kommentarer än så länge.

  1. Juristen skriver:

    Vore väl konstigt om inte Dustin vore ”skeptiska”. Det är ju elektronikbranschen som betalar privatkopieringsersättningen, eftersom de tjänar pengar på det inkomstbortfall kopieringen ger artisterna. För övrigt finns ju privatkopieringsavgiften i hela EU, så tyskarna handlar väl på import från Dustin i Sverige, då. Jämnar liksom ut sig i slutändan!

  2. turisten skriver:

    Så att du menar att om andra gör det, är det ok att även själv göra det? Har du verkligen någon utbildning alls???? Du kan ju inte ens grundläggande logikuppgifter :D

Skriv en kommentar