0

BTjunkie stänger ner efter 7 år

BTjunkie som räknades till en av Internets fem största torrent-sajter stänger nu ner frivilligt. Enligt uppgifter beror nedsläckningen på att The Pirate Bay inte får prövningstillstånd för högsta domstolen samt att MegaUpload stängts ner.

Användare som surfar in på torrentsajten får följande meddelande:

På forumet Flashback diskuteras det vilt huruvida nedstängningen var bra eller ej:

För er som säger att btjunkie var en värdelös tracker, tänk om… Sidan var en otroligt bra samlingsplats för torrents som var lite mer obskyra och svåra att hitta, iom att de hade en crawler som samlade in torrents från sidor överallt. Jag har använt btjunkie flitigt sedan ca 2007 och det har varit stället jag går till för att hitta musik av både stora och små artister, äldre och obskyra filmer som inte är scenade, anime, program m.m. Utbudet var enormt och det värker lite när jag ser att den inte finns mer.

Som tur är finns det som många tidigare sagt i tråden, andra alternativ. Jag kommer personligen prova på kat.ph ett tag samt fortsätta köra på mina privata trackers.

Samt så indexerade BTjunkie en mängd torrents som inte hittas på andra ställen:

Dessutom så indexade ju btjunkie en hel del stängda trackers, kanske inte de allra mest super L33t trackerserna, men en hel del obskyra.

Btjunkie är nog den jag kört absolut mest på sista åren, brukade vara isohunt, men läste på någon blog där de hade jämfört den typen av trackers och btjunkie indexerade tydligen betydligt fler trackers än isohunt.

Andra som skrivit om detta: TorrentFreak, HBL, Feber, YLE, Kulturbloggen

Skriv en kommentar