2

BitTorrent

BitTorrent är det mest använda protokollet på Internet för fildelning och är ett så kallat peer-to-peer protokoll. BitTorrent skapades år 2001 av Bram Cohen. Enligt undersökningar från 2009 så står BitTorrent för 27–55% av all Internet-trafik.

Företag och organisationer såsom Facebook och Twitter använder BitTorrent för uppdatering av mjukvara till servrar internt. Även så använder myndigheter BitTorrent för spridning av information samt så har vi även rapporterat tidigare om att tysk statlig television använder BitTorrent.

Kryptering

Krypteringen i BitTorrent kan bestå av Protocol encryption (PE), message stream encryption (MSE), samt protocol header encrypt (PHE). MSE/PE är implementerat aria2, BitComet, BitTornado, Deluge, Flashget, KTorrent, Mainline, rTorrent, µTorrent, Transmission, samt Vuze. Observera att kryptering många gånger inte är på standard utan måste konfigureras.

2 kommentarer än så länge.

  1. […] som någon åtalas för fildelning via FTP-protokollet. Vanligtvis så används protokoll såsom BitTorrent eller DirectConnect. Dela det här:FacebookE-postSkriv […]

  2. […] nedladdning med uTorrent Det är relativt lätt att slå på stöd för krypterad BitTorrent-nedladdningar. Åtminstone om du använder dig av […]

Skriv en kommentar