0

BitTorrent Live

BitTorrent Live är en ny uppfinning från skaparen av BitTorrent-protokollet, nämligen ingen mindre än Bram Cohen. Denna nya teknik riktar sig till distributörer av video såsom Sveriges Television eller TV4. Fördelen med denna typ av teknik är att bandbreddskostnaden blir minimal för distributören av video då videoströmmen går via andra klienter som tittar på video istället.

Tekniken är troligtvis lik den som Tyska statliga televisionen och Norska NRK använder sig av som vi skrev om 2010 här (swarmplayer).

Vi här på Fildelning.se-redaktionen gjorde ett test mot Live.BitTorrent.com för att testa denna nya teknik och det första vi ombeds att göra är att installera en minimal klient. Efter installationen som enbart tar några sekunder kan vi sedan titta på video, dock inte helt utan hack eller fördröjningar till vårt stora missnöje.

Enligt uppgift har det tagit tre år att ta fram denna nya teknik.

Skärmdump från uppspelningen:

Företaget BitTorrent Inc. berättar att de kommer att släppa ett SDK till detta proprietära protokoll. Klient finns till operativsystemen Mac OS X, Linux och Windows i dagsläget.

Andra som skrivit om detta: IDG, IDG2, TechCrunch

Skriv en kommentar