3

100 miljoner aktiva användare av uTorrent varje månad

På mindre än 6 år har företaget Bittorrent Inc lyckats nå den magiska gränsen på 100 miljoner aktiva användare varje månad som använder BitTorrentprogramvaran uTorrent för att dela filer med andra användare på nätet. Det är en ökning av användare med 400 % på de tre senaste år.

För knappt 6 år sedan när BitTorrent-tekniken först kom ut på marknaden var det främst IT-folk som använde sig av tekniken för att dela filer men idag har man användare av produkten inom alla kategorier, från ungdomar till deras föräldrar. Många företag har även fått upp ögonen för tekniken och använder den för att dela dokument och filer mellan sina anställda och med sina kunder.

Många har förutspått att användandet av BitTorrent-tekniken skulle klinga av och ersättas av annan modernare teknik för fildelning men just nu finns det ingenting som tyder på detta, tvärtom så ökar användandet av BitTorrent och nya användare ansluter sig varje dag.

3 kommentarer än så länge.

 1. Rick Falkvinge skriver:

  Det här är stort, men har du någon källa inom BitTorrent Inc att peka på? Särskilt intressant är det att peka på hur det växer och nu är skitstörre än vanligt.

 2. Snild Dolkow skriver:

  Bittorrent-tekniken är äldre än 6 år. Enligt Wikipedia släpptes den första klienten för lite över 10 år sedan.

  Klienten µTorrent, däremot, släpptes för första gången för snart sex år sedan.

 3. E-mannen skriver:

  Kommer ihåg hur jag satt med den första bittorrent-client och lekte. Den var inte speciellt användarvänlig. Såg ut som ett vanligt tråkigt download-fönster i Firefox utan ikoner eller så.
  Sedan hittade jag Azureus (som nu blivit Vuze) och håller mig till den. Även om de har försökt dra igång en massa mediakanals-bundle-grejer i den så är den fortfarande open-source och kör man i ”classic mode” så slipper man alla bundle-grejer.

  uTorrent lider väl fortfarande av att inte vara open-source? (och därmed i helt uppenbart sammarbete med CIA) ;-)

Skriv en kommentar